Ingredients (materials) :
Meatball Spice Mixture :
- 4 t ground coriander
- 3 t ground cumin
- 1 t ground nutmeg
- 1/2 t ground cinnamon
- 1/2 t ground cloves
- 1/2 t cayenne pepper
Meatballs :
- 1 lb ground lamb
- 1 T meatball spice mixture
- 1 t onion powder
- 1 t garlic powder
- 2 t kosher salt
- 1 egg
Optional Serving Accompaniments :
- Pita
- Chopped tomatoes, seasoned with salt and cayenne pepper
- Greek yogurt, seasoned with the meatball spice mix
- Thinly sliced green onion
Method (steps) :
- Before starting on the meatballs, make the meatball spice mixture: Mix all the spices together in a small bowl or container. Store, tightly sealed, at room temperature up to 3 months.
- For the meatballs, thoroughly mix the ingredients listed under “meatballs” in a bowl bowl.
- Use a 1 oz scoop or eyeball the size and roll out around 14 meatballs.
- Take the meatball in the palm of your hand and roll well (about 15 seconds) to help the meatball best stick together.
- Place onto a plate and refrigerate at least an hour before baking.
- About 15 minutes before you’re ready to bake, pre-heat the oven to 450 ºF.
- Line a baking pan with foil and non-stick spray (or use a Silpat), and bake the meatballs for 10 minutes.
- Remove and serve promptly with Greek yogurt, tomatoes, green onion and pita.
TERJEMAHAN :
Cara Membuat bakso
Bahan-bahan :
Campuran bumbu bakso :
• 4 t tanah ketumbar
• 3 t cumin tanah
• 1 t bubuk pala
• 1/2 t bubuk kayu manis
• 1/2 t cengkeh tanah
• 1/2 t cabe rawit
Bakso:
• £ 1 tanah domba
• 1 T bakso campuran rempah-rempah
• 1 t bubuk bawang merah
• 1 t bubuk bawang putih
• 2 t garam kosher
• 1 butir telur
Pilihan untuk hiasan :
• Pita
• tomat cincang, dibumbui dengan garam dan cabe rawit
• yoghurt Yunani, dibumbui dengan rempah-rempah campuran bakso
• iris tipis bawang
Langkah-langkah :
1. Sebelum memulai pada bakso, membuat campuran rempah-rempah bakso: Campur semua bumbu bersama-sama dalam mangkuk kecil atau wadah. Store, tertutup rapat, pada suhu kamar sampai 3 bulan.
2. Untuk bakso, benar-benar campuran bahan yang tercantum di bawah “bakso” dalam mangkuk mangkuk.
3. Gunakan 1 sendok oz atau bola mata ukuran dan menggelar sekitar 14 bakso.
4. Ambil bakso di telapak tangan Anda dan gulungan baik (sekitar 15 detik) untuk membantu bakso yang terbaik tetap bersatu.
5. Tempat ke piring dan mendinginkan setidaknya satu jam sebelum dipanggang.
6. Sekitar 15 menit sebelum Anda siap untuk memanggang, pra-panas oven sampai 450 º F.
7. Baris loyang dengan foil dan non-stick semprot (atau menggunakan Silpat a), dan panggang bakso selama 10 menit.
8. Angkat dan sajikan segera dengan Yunani yoghurt, tomat, daun bawang dan pita.